Diensten

PREVENTIEVE ZORG

Onder het motto “voorkomen is beter dan genezen”, raden wij aan uw huisdier jaarlijks grondig te laten onderzoeken.  Zo kunnen eventuele problemen vroegtijdig opgespoord worden en kan sneller een aangepaste behandeling worden ingesteld.

Meer lezen

MEDISCHE CONSULTATIES

Wie kent uw huisdier beter dan u? Niemand! Dus… maak je je zorgen over je metgezel, neem direct contact met ons op! Wij zijn er om het probleem te diagnosticeren en een juiste behandeling in te stellen.

Meer lezen

HUISBEZOEKEN

Ben je niet in de gelegenheid om ons te bezoeken? Geen probleem, wij komen ook aan huis.

Hou er wel rekening mee dat de onderzoeksmogelijkheden aan huis beperkt zijn, dat katten vaak makkelijker te hanteren zijn op een vreemde locatie (zoals de praktijk) en dat er voor de verplaatsing naar u thuis een meerwaarde wordt aangerekend.

IDENTIFICATIE & REGISTRATIE

Identificatie is wettelijk verplicht:

  • Voor alle honden ouder dan 4 maanden
  • Voor alle honden en katten in geval van overdracht of verkoop.

Hierbij wordt een chip onderhuids in de halsstreek (aan de linker kant) geplaatst.

Meer lezen

LABORATORIUM ONDERZOEKEN

Wij werken voor de analyse van labo onderzoeken (bloed, urine, ontlasting,…) nauw samen met AML. Dit is een professioneel laboratorium die meermaals per dag onze stalen komt langshalen.

MICROSCOPIE

In onze praktijk wordt microscopisch onderzoek uitgevoerd bij huid- en ooraandoeningen. Door de exacte oorzaak van het probleem te kennen, kan er gerichter behandeld worden.

Ook van puncteerbare gezwellen doen we steeds een microscopisch onderzoek om een onderscheid te kunnen maken tussen een ontsteking of een tumoraal proces. Bij twijfel kan dit staal doorgestuurd worden naar een erkend laboratorium voor verdere beoordeling . Dit gebeurt steeds in overleg met u.

RADIOGRAFIE

Om tot een juiste diagnose te komen, is het soms nodig een rontgenfoto te nemen. Onze praktijk is uitgerust met een digitaal radiografie apparaat. Het voordeel is dat de foto bijna onmiddellijk zichtbaar is en meer in detail bekeken kan worden. Ook kunnen digitale beelden gemakkelijk opgeslagen worden en eventueel worden doorgestuurd wanneer verder onderzoek door specialisten noodzakelijk blijkt.

ECHOGRAFIE

Echografie is een belangrijk hulpmiddel bij de diagnose van verschillende aandoeningen, zoals bv, blaasproblemen, baarmoederontstekingen, tumoren in de buikholte,…

Daarnaast wordt echografie ook bij onze huisdieren gebruikt voor het vaststellen van dracht.

Dit onderzoek kan uitgevoerd worden op het wakkere dier en in uw aanwezigheid.

TANDHEELKUNDE

Een goede tandverzorging is erg belangrijk voor uw huisdier. Het voorkomt slechte adem, verlies van tanden of andere orale ziekten (gingivitis, parodontitis,…) Bovendien bevat tandsteen bacteriën die de algemene gezondheid van uw dier kunnen schaden.

Meer lezen

CHIRURGIE

De meeste operaties kunnen in onze praktijk uitgevoerd worden.

Uw huisdier wordt onder narcose gebracht met gasanesthesie en wordt tijdens de operatie nauw opgevolgd met een monitor die het hart en de ademhaling registreert.

Meer lezen

HOSPITALISATIE

Wanneer uw huisdier extra gemonitord of intensief behandeld moet worden, kunnen wij uw vriend hospitaliseren om hem ten allen tijde de beste zorgen te kunnen bieden.

SPOEDGEVALLEN

Wij zijn steeds telefonisch bereikbaar voor spoedgevallen, ook in het weekend. Wij proberen zoveel mogelijk zelf op te vangen, maar maken ook deel uit van de wachtdienst regio Wommelgem/Wijnegem/Schilde voor het geval wij u zelf niet onmiddellijk kunnen verder helpen.

VERKOOP VOEDING

Goede voeding is het begin van een goede gezondheid!

Omdat het geven van de juiste voeding aan uw dier essentieel is voor een goede gezondheid, kan u steeds bij ons terecht voor voedingsadvies.

Meer lezen